20 kpl
Täyte
2 dl vettä
2 dl Keskisen Myllyn kaurasuurimoita
n. 1 l vettä, maitoa tai kasvismaitoa
3/4-1 tl suolaa
Keitä ensin kaurasuurimopuuro. Kiehauta 2 dl vettä kattilassa ja lisää suurimot.
Keitä kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin.
Lisää loppu neste parissa erässä puuroon. Puuro on valmista, kun se on hautunut noin tunnin ja nestettä on lisätty kaikkiaan 1 litra.
Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
Kuori
1 dl kylmää vettä
1 dl kylmää kahvia
1/2 tl suolaa
1/2 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
2 1/2 rkl rypsiöljyä
2 1/2 tl psylliumia
n. 3 dl tattarijauhoa
Tee kuoritaikina. Sekoita vesi, kahvi, suola, kaurahiutaleet, öljy ja psyllium hyvin kulhossa ja anna turvota reilut 5 min.
Lisää tattarijauhot n. 1 dl kerrallaan. Taikina irtoaa valmiina helposti kulhon reunoista ja on kimmoisaa.
Siirrä taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa 20 yhtä suureen osaan. Kauli yksi osa kerrallaan ohueksi ja pyöreäksi.
Täytä kuoret noin 1 1/2 rkl:lla puuroa ja rypytä reunat.
Paista 225 asteessa noin 15-20 min.