Keskisen Myllyn kaurapiirakat

20 kpl

Täyte

2 dl vettä
2 dl Keskisen Myllyn kaurasuurimoita
n. 1 l vettä, maitoa tai kasvismaitoa
3/4-1 tl suolaa

Keitä ensin kaurasuurimopuuro. Kiehauta 2 dl vettä kattilassa ja lisää suurimot. 
Keitä kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin.
Lisää loppu neste parissa erässä puuroon. Puuro on valmista, kun se on hautunut noin tunnin ja nestettä on lisätty kaikkiaan 1 litra.
Mausta suolalla ja anna jäähtyä.

Kuori

1 dl kylmää vettä
1 dl kylmää kahvia 
1/2 tl suolaa
1/2 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
2 1/2 rkl rypsiöljyä
2 1/2 tl psylliumia
n. 3 dl tattarijauhoa

Tee kuoritaikina. Sekoita vesi, kahvi, suola, kaurahiutaleet, öljy ja psyllium hyvin kulhossa ja anna turvota reilut 5 min.
Lisää tattarijauhot n. 1 dl kerrallaan. Taikina irtoaa valmiina helposti kulhon reunoista ja on kimmoisaa.
Siirrä taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa 20 yhtä suureen osaan. Kauli yksi osa kerrallaan ohueksi ja pyöreäksi.
Täytä kuoret noin 1 1/2 rkl:lla puuroa ja rypytä reunat.
Paista 225 asteessa noin 15-20 min.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.