Kesäkurpitsapannari

1/2 kesäkurpitsa
5 dl vettä (tai maitoa tai kauramaitoa)
3/4 tl suolaa
1,5-2  rkl sokeria
2,5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja (osan voi korvata kaurajauhoilla)
1,25 tl leivinjauhetta
3 rkl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
Sekoita kesäkurpitsaraaste, vesi, suola ja sokeri keskenään.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi.
Lisää lopuksi rasva.
Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
Paista 200 asteessa noin 40-50 min.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.