2 dl tattarijauhoa
2 dl tattarihiutaleita
3/4 dl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1/2-1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai maidotonta margariinia
2 1/2 – 3 1/2 rkl (kasvi-) maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi seos rasvan kanssa murumaiseksi.
Lisää maitoa 1/2 rkl kerrallaan, kunnes taikina on kiinteää ja muotoiltavissa.
Siirrä taikina jääkaappiin siksi ajaksi, kun vuoraat 22-24 cm halkasijaltaan olevan irtopohjavuoan leivinpaperilla.
Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista 200 asteessa noin 10 min, kunnes reunat ovat saaneet vähän väriä.
Vinkki: voit myös kaulita taikinan ja painella siitä muotilla keksejä. Silloin paistoaika lyhenee.
Täytä pohja haluamallasi täyteellä.
Esim. vaahdota 1 dl kermaa, lisää 1 prk maustamatonta tuorejuustoa, 1 prk sitruuna-/vaniljarahkaa, 1 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.
Koristele esim. marjoilla, hedelmäpaloilla, karkeilla, strösseleillä, syötävillä kukilla…