2 dl tattarijauhoa
2 dl tattarihiutaleita
3/4 dl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1/2-1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai maidotonta margariinia
2 1/2 – 3 1/2 rkl (kasvi-) maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi seos rasvan kanssa murumaiseksi.
Lisää maitoa 1/2 rkl kerrallaan, kunnes taikina on kiinteää ja muotoiltavissa.
Siirrä taikina jääkaappiin siksi ajaksi, kun vuoraat 22-24 cm halkasijaltaan olevan irtopohjavuoan leivinpaperilla.
Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista 200 asteessa noin 10 min, kunnes reunat ovat saaneet vähän väriä.

Vinkki: voit myös kaulita taikinan ja painella siitä muotilla keksejä. Silloin paistoaika lyhenee.

Täytä pohja haluamallasi täyteellä.
Esim. vaahdota 1 dl kermaa, lisää 1 prk maustamatonta tuorejuustoa, 1 prk sitruuna-/vaniljarahkaa, 1 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.
Koristele esim. marjoilla, hedelmäpaloilla, karkeilla, strösseleillä, syötävillä kukilla…

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.