Kaurasuurimopannari

8 dl vettä
0,5 tl suolaa
3 dl Keskisen Myllyn kaurasuurimoita
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 dl tattarijauhoa
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl juoksevaa rasvaa/öljyä

Keitä kaurasuurimot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi noin 20 min.
Anna kaurasuurimoiden hetken jäähtyä.
Sekoita maito ja kananmunat ja lisää seokseen kaurasuurimot.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Lisää lopuksi juokseva rasva ja sekoita.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteessa noin 45 min.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.