5 kpl merileväarkkeja
Sushikauraa (Keskisen Myllyn Kaurasuurimo)
Kurkku
Porkkana
Lohi
Sushiriisin teossa on tärkeää huuhdella riisistä kaikki tärkkelys pois ennen keittämistä. Hyvä sushiriisi on valmiina irtonaista, mutta tahmeaa. Jotta riisi ei mössöytyisi, etikkaseosta lisättäessä on tärkeää leikata riisiä sekoittamisen sijaan.
Pyrin tekemään kauralle täysin samoin. Minua huoletti kauran luonnostaan kovempi kuori ja kauraliman muodostuminen. Kaurasuurimot toimivat kuitenkin yllättävän hyvin! Suurimot ovat tarpeeksi kiinteitä ja kun ei sekoita, niin limaakaan ei muodostu liikaa. Kauran luontainen lima auttaa kuitenkin etikkaliemessä olevan sokerin lisäksi luomaan tarvittavan tahmaisuuden. Kaura imee nestettä vähemmän itseensä kuin riisi, joten keittovettä tulee vähentää neljään ja puolittaa etikkaliemen määrä. Sushikauran vieressä riisin keitto-ohje vertailun vuoksi.
Keitto-ohje
SUSHIRIISI: SUOMALAINEN SUSHIKAURA:
4 dl riisiä 4 dl Keskisen Myllyn kaurasuurimoita
5 dl vettä 4 dl vettä
1 dl riisiviinaetikkaa 0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl sokeria 1 rkl väkiviinaetikkaa
1 tl suolaa 0,3 dl sokeria
0,5 tl suolaa
Huuhtele kaura kattilassa hyvin useampaan kertaan, niin että ylimääräinen tärkkelys lähtee (kunnes huuhteluvesi on kirkasta). Tein tämän itse noin 5 krt.
Valuta kaura huuhtelun jälkeen ja lisää kattilaan vesi.
Laita kattila kuumalle liedelle ja anna kiehahtaa.
Laita levy pienelle (itse käytin 1) ja anna hautua kannen alla 10 min.
Nosta kattila levyltä ja anna vielä olla kannen alla toiset 10 min. (mielummin alle kuin yli).
Katso ettei kypsässä kaurassa ole ylimääräistä nestettä ja kaavi se laakealle astialle.
Lisää etikkaliemi leikaten kauran sekaan.
Anna kauran jäähtyä kunnolla huoneenlämpöiseksi ennen käyttöä.