Kaura-juustotorttu

Pohja:

100 g voita
2,5 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
0,25 dl kaurajauhoja
0,25 dl perunajauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl maitoa
voita tai margariinia piirakkavuoan voiteluun

Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Paista 225 asteessa 15 min.

Täyte:

4 dl juustoraastetta
2,5 dl maitoa
1 kananmuna
Ripaus suolaa

Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä pohjan päälle.
Paista 225 asteessa vielä 20 min.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.