Kasvispastasalaatti

5 dl Keskisen Myllyn kaurahärkäpapupastaa
2 pientä porkkanaa
2 suolakurkkua
1 pussi herne-maissi-paprikaa

Kastike:
3 rkl rypsiöljyä
2,5 rkl omenaviinietikkaa
Puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl sokeria
1 1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta ja huuhtele viileän veden alla, jotta pasta jäähtyy ja pysyy irtonaisena.
Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Pilko suolakurkut.

Kuumenna herne-maissi-paprika pannulla tai mikrossa kuumaksi. Anna jäähtyä.

Sekoita pasta, porkkanaraaste, suolakurkut ja herne-maissi-paprika.
Sekoita kastikkeen aineet ensin keskenään ja lisää sitten salaatin joukkoon.
Anna maustua hetki viileässä.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/pippuria.

Näillä onnistut!

Tuote ei myynnissä
verkkokaupassa

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.