Kasvismakaronilaatikko

Viljapelto Suomesta ja taustalla sininen taivas.

200 g Keskisen Myllyn tattarifusillia
150 g kasvissuikaleita (pakaste)
suolaa
2,5 dl kolmen juuston ruokakermaa
3 dl ruokakermaa

Huom! Laita tattarimakaronit raakana vuokaan.
Levitä puolet makaroneista 1,5 l:n vuokaan.
Lisää kasvissuikaleet.
Mausta suolalla. Lisää loput makaronit.
Lisää ruokakermat.
Paista 200 C:ssa n. 35 min.
Lisää päälle 1,5 dl juustoraastetta.
Paista, kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä.
Valmistusaika n. 1 h.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.