Kasvis-tattaripihvit

500-600 g kasviksia tai juureksia sesongin mukaan (esim. porkkana, lanttu, palsternakka…)
3,5 – 4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1,5 dl Keskisen Myllyn tattarisuurimoita
1 pieni sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
ripaus mustapippuria
suolaa maun mukaan
1 tl kuivattuja yrttejä
1 tl kurkumaa

Pinnalle:
Keskisen Myllyn tattarirouhetta
rypsiöljyä

Kuori kasvikset ja pieni ne pieniksi palasiksi, jotta ne kypsyvät nopeammin.
Lisää kiehuvaan veteen kasviliemikuutio, kasvispalaset ja tattarisuurimot.
Keitä kasvikset ja suurimot kypsiksi noin 15 min. Lisää vettä tarvittaessa.
Siirrä kattila levyltä ja soseuta sauvasekoittimella. Massan ei tarvitse olla aivan sileää, kunhan kokonaisia kasvinpalasia ei ole joukossa.
Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, auringonkukansiemenet, yrtit ja kurkuma.
Mausta vielä suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
Nostele lusikalla kekoja pellille ja taputtele ne rouhetta apuna käyttäen pihveiksi.
Sivele pihvien pinta lopuksi öljyllä.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-20 min, kunnes pihvit ovat saaneet kauniin värin.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.