500-600 g kasviksia tai juureksia sesongin mukaan (esim. porkkana, lanttu, palsternakka…)
3,5 – 4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1,5 dl Keskisen Myllyn tattarisuurimoita
1 pieni sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
ripaus mustapippuria
suolaa maun mukaan
1 tl kuivattuja yrttejä
1 tl kurkumaa
Pinnalle:
Keskisen Myllyn tattarirouhetta
rypsiöljyä
Kuori kasvikset ja pieni ne pieniksi palasiksi, jotta ne kypsyvät nopeammin.
Lisää kiehuvaan veteen kasviliemikuutio, kasvispalaset ja tattarisuurimot.
Keitä kasvikset ja suurimot kypsiksi noin 15 min. Lisää vettä tarvittaessa.
Siirrä kattila levyltä ja soseuta sauvasekoittimella. Massan ei tarvitse olla aivan sileää, kunhan kokonaisia kasvinpalasia ei ole joukossa.
Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, auringonkukansiemenet, yrtit ja kurkuma.
Mausta vielä suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
Nostele lusikalla kekoja pellille ja taputtele ne rouhetta apuna käyttäen pihveiksi.
Sivele pihvien pinta lopuksi öljyllä.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-20 min, kunnes pihvit ovat saaneet kauniin värin.