Kastikesuuruste

Viljapelto Suomesta ja taustalla sininen taivas.

50 g voita
1,5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
n. 5 dl vettä
0,5 tl suolaa (tai maun mukaan)

Sulata voi paistinpannulla. 
Kun voi on sulanut, pienennä levyn tehoa hieman, lisää tattarijauhot ja sekoittele puulastalla. 
Anna kypsyä muutamia minuutteja, lisää vettä ja anna saostua kattilassa sekoitellen pienellä lämmöllä. 
Lisää vettä, jos kastike on mielestäsi liian paksua. 
Kun kastike on hetken miedolla lämmöllä pulpahdellut lisää joukkoon haluamasi lisuke (paistettu jauheliha, makkarakuutiot, nakkipalaset tms.) 
Tattari ei vehnäjauhon tavoin ruskistu, koska sen perusväri on jo ruskehtavaa, mutta ”ruskistaminen” pannulla tarvitaan kypsentämiseksi. Muuten tattarisuuruste valmistetaan normaalin kastikkeen tapaan.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.