50 g voita
1,5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
n. 5 dl vettä
0,5 tl suolaa (tai maun mukaan)
Sulata voi paistinpannulla.
Kun voi on sulanut, pienennä levyn tehoa hieman, lisää tattarijauhot ja sekoittele puulastalla.
Anna kypsyä muutamia minuutteja, lisää vettä ja anna saostua kattilassa sekoitellen pienellä lämmöllä.
Lisää vettä, jos kastike on mielestäsi liian paksua.
Kun kastike on hetken miedolla lämmöllä pulpahdellut lisää joukkoon haluamasi lisuke (paistettu jauheliha, makkarakuutiot, nakkipalaset tms.)
Tattari ei vehnäjauhon tavoin ruskistu, koska sen perusväri on jo ruskehtavaa, mutta ”ruskistaminen” pannulla tarvitaan kypsentämiseksi. Muuten tattarisuuruste valmistetaan normaalin kastikkeen tapaan.