Jauhelihamakaronilaatikko

Viljapelto Suomesta ja taustalla sininen taivas.

200 g Keskisen Myllyn tattarifusillia
150 g jauhelihaa
1 sipuli
grillimaustetta
suolaa
2 munaa
6 dl maitoa


Huom! Laita tattarimakaronit raakana vuokaan.
Levitä puolet tattarifusilleista 1,5 l:n vuokaan.
Lisää ruskistettu jauheliha, joka on maustettu suolalla ja grillimausteella,
sekä silputtu sipuli makaronien päälle.
Levitä loput makaroneista vuokaan.
Sekoita munat ja maito keskenään,
lisää seos vuokaan niin, että makaronit peittyvät.
Paista 200 C:ssa n. 45 min.
 

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.