Jauheliha-tattarifusillikeitto

(5 annosta)
400 g jauhelihaa
1 pss (200 g) kuutioitua sipulia (pakaste)
1 l vettä
1 pss (200 g) keittojuureksia
2 rkl tomaattisosetta
suolaa
2 dl ruokakermaa
3,5 dl Keskisen Myllyn tattarifusillia

Ruskista jauheliha ja sipuli paistinpannulla.
Laita keittojuurekset kiehumaan veteen.
Lisää siihen ruskistettu jauheliha ja sipuli.
Keitä keittojuurekset kypsiksi.
Lisää tomaattisose, tattarifusillit ja suola.
Keitä vielä n. 1 min. ja lisää lopuksi ruokakerma.
Valmistusaika n. 15 min.
Jauhelihan tilalla voi käyttää myös kanasuikaleita.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.