2 dl jäisiä pakastemarjoja (käytimme 0,5 dl mustia viinimarjoja ja 1,5 dl kirsikoita)
1 rkl vettä
1 dl hillosokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta (käytimme raakakaakaojauhetta)
Ripaus suolaa
5 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
1 dl Keskisen Myllyn kaurasuurimoita
1-2 dl kuivattuja marjoja/hedelmiä (käytimme 1 dl rusinoita
1-2 dl pähkinöitä/siemeniä (käytimme 1 dl pellavan siemeniä)
0,5 dl hunajaa (käytimme hasselpähkinä-makuhunajaa)
1 rkl kookosöljyä

Kiehauta kattilassa jäiset marjat, vesi ja sokeri.
Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, suola sekä kookosöljy.
Lisää loput aineet, paitsi kuivattut marjat/hedelmät, ja sekoita hyvin.
Levitä seos pellille ja paista 150 asteessa noin 30 min.
Sekoita paistetun myslin sekaan vielä kuivatut marjat/hedelmät.
Laita säilöön ja nauti!

Vinkki: Voit korvata pakastemarjat ja hillosokerin 2 dl valmiilla hillolla. Lisää tällöin myös extra 1 rkl vettä.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.