Herkullista leikattavaa kakkua tulee annoksesta joko 1 iso tai 2 pienempää.

400 g voita
4 dl sokeria
6 kpl kananmunia
6 tl vaniliinisokeria
4 tl leivinjauhetta
5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoa
3 dl kaakaojauhetta
1 dl maitoa

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteen lämmössä isoa kakkua 1h 15 min tai kahta pientä n. 50 min.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.