Feta-pinaattipiiras

Pohja:

100 g voita
1 dl gluteenitonta karkeaa kaurajauhoa
1.5 dl perunajauhoa
2.5 dl Keskisen Myllyn gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl maitoa
1 tl suolaa

Anna voin pehmetä hetken. Sekoita kaikki aineet keskenään ja painele piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 15 min 225°C

Täytteeksi:
200 g fetajuustoa
200 g pinaattia
1 dl juustoraastetta
Yksi iso kananmuna
2 dl kermaa
1 dl maitoa
Pippuria oman maun mukaan.

Levitä pinaatti ja fetajuusto tasaisesti pohjan päälle. Sekoita loput aineet keskenään ja kaada tasaisesti täytteiden päälle.

Paista 20 min 225°C

Voit halutessasi korvata tässä ohjeessa olevan fetajuuston ja pinaatin lähes millä tahansa haluamallasi täytteellä. Esimerksiksi kinkku & paprika toimii hyvin.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.