(viisi pientä, kaksi isoa)

2 kpl kypsää banaania

1 dl maitoa (voit käyttää myös kauramaitoa)

1 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita tai Keskisen Myllyn tattarihiutaleita

1 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoa

1 tl öljyä

Ripaus suolaa

Muussaa banaanit haarukalla kulhossa. Lisää maito ja sekoita.

Lisää loput aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Anna tekeytyä vähintään puolituntia kulhossa ennen paistamista.

Paista letut pannulla. (parhaan lopputuloksen saamiseksi suositellaan käytettäväksi runsaasti rasvaa paistamisessa)

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.