250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
5 munaa
3,5 – 4 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl mantelirouhetta
1 dl rusinoita
1 tlk (227/142g) ananasmurskaa


Vuokaan:
rasvaa ja tattarijauhoja/tattarirouhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. 
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. 
Lisää vaahtoon munat yksitellen kuiva-aineseoksen ja ananasmurskan kanssa. 
Nostele taikina lusikalla voideltuun tattarirouheella tai tattarijauholla kuorrutettuun 1,8 litran rengasvuokaan. 
Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 1 tunti.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.