SALAATIT

Kasvispastasalaatti

5 dl Keskisen Myllyn kaurahärkäpapupastaa
2 pientä porkkanaa
2 suolakurkkua
1 pussi herne-maissi-paprikaa

Kastike:
3 rkl rypsiöljyä
2,5 rkl omenaviinietikkaa
Puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl sokeria
1 1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta ja huuhtele viileän veden alla, jotta pasta jäähtyy ja pysyy irtonaisena.
Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Pilko suolakurkut.

Kuumenna herne-maissi-paprika pannulla tai mikrossa kuumaksi. Anna jäähtyä.

Sekoita pasta, porkkanaraaste, suolakurkut ja herne-maissi-paprika.
Sekoita kastikkeen aineet ensin keskenään ja lisää sitten salaatin joukkoon.
Anna maustua hetki viileässä.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/pippuria.

Tonnikala-tattarimakaronisalaatti

5 dl Keskisen Myllyn tattarimakaroneja tai -fusilleja
1 prk veteen säilöttyä tonnikalaa
1 pss herneitä
1 dl majoneesia
Tilliä

Sekoita herneet, tonnikala, tilli ja majoneesi kulhossa.
Keitä makaroneja 1 min. väljässä, suolalla maustetussa vedessä ja huuhtele heti kylmällä vedellä.
Lisää makaronit varovasti sekoittaen salaattiin.

Lohi-tattarimakaronisalaatti

5 dl Keskisen Myllyn tattarimakaroneja tai -fusilleja
1 tlk (198 g) maissinjyviä
150 g savulohta
1 paprika
1 omena

Kastike:
2 rkl sinappia
2 rkl viinietikkaa
3 rkl öljyä
(vajaa 1 rkl juoksevaa hunajaa)
ripaus mustapippuria

Valuta maissi, suikaloi savulohi, pilko paprika ja omena.
Sekoita kastikeainekset ja lisää kastike muiden aineiden joukkoon.
Keitä makaroneja 1 min. väljässä, suolalla maustetussa vedessä ja huuhtele heti kylmällä vedellä.
Lisää makaronit varovasti sekoittaen salaattiin.

Tattarimakaronisalaatti

125 g Keskisen Myllyn tattarifusilia
100 g herne-maissi-paprika-sekoitusta
100 g kurkkua kuutioina
100 g ananaspaloja
100 g kanasuikaleita


Paista kanasuikaleet.
Keitä makaroneja 1 min. väljässä, suolalla maustetussa vedessä.

Kuumenna herne-maissi-paprika pannulla tai mikrossa kuumaksi. Anna jäähtyä. 
Sekoita aineet keskenään.
Salaattiin sopii esim. kevyt sinappisalaatinkastike.
Kanan tilalla voi käyttää katkarapuja, kinkkua, tonnikalaa, savulohta tai tofua.