SALAATIT

Tonnikala-tattarimakaronisalaatti

5 dl tattarimakaroneja tai -fusilleja
1 prk veteen säilöttyä tonnikalaa
1 pss herneitä
1 dl majoneesia
tilliä

Sekoita herneet, tonnikala, tilli ja majoneesi kulhossa.
Keitä makaroneja 1 min. väljässä vedessä ja huuhtele heti kylmällä vedellä.
Lisää makaronit varovasti sekoittaen salaattiin.

Lohi-tattarimakaronisalaatti

5 dl tattarimakaroneja tai -fusilleja
1 tlk (198 g) maissinjyviä
150 g savulohta
1 paprika
1 omena

Kastike:
2 rkl sinappia
2 rkl viinietikkaa
3 rkl öljyä
(vajaa 1 rkl juoksevaa hunajaa)
ripaus mustapippuria

Valuta maissi, suikaloi savulohi, pilko paprika ja omena.
Sekoita kastikeainekset ja lisää kastike muiden aineiden joukkoon.
Keitä makaroneja 1 min. väljässä vedessä ja huuhtele heti kylmällä vedellä.
Lisää makaronit varovasti sekoittaen salaattiin.

Tattarimakaronisalaatti

125 g tattarimakaronia
100 g herne-maissi-paprika-sekoitusta
100 g kurkkua kuutioina
100 g ananaspaloja
100 g kanasuikaleita


Paista kanasuikaleet.
Keitä makaroneja 1 min. väljässä vedessä, jossa on suolaa ja öljyä.
Sekoita aineet keskenään.
Salaattiin sopii esim. kevyt sinappisalaatinkastike.
Kanan tilalla voi käyttää katkarapuja, kinkkua, tonnikalaa, savulohta tai tofua.