PUUROT

TATTARIVISPIPUURO

1,5 l vettä
2,5 dl puolukkasurvosta
2,5 dl Keskisen myllyn tattarirouhetta
2 dl sokeria

Lisää marjasurvos sekä tattarirouhe kiehuvaan veteen. 
Keitä n. 15 min välillä sekoittaen ja mausta sokerilla. 
Puuro on löysää, mutta sakenee jäähtyessään. 
Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.


TATTARIPUURO TATTARIJAUHOISTA

1 litra vettä
2-2,5 dl tattarijauhoja
suolaa

Keitä vesi kiehuvaksi. 
Lisää veteen jauhot vispilän kanssa ohuena nauhana paakkuuntumisen estämiseksi. 
Anna pulpahdella miedolla lämmöllä n. 15-20 minuuttia tasaisella lastalla 
välillä pohjia myöten sekoittaen, ja puuro on valmista nautittavaksi. 
Voit lisätä joukkoon marjoja, jos haluat erilaista makua puuroon.


TATTARIUUNIPUURO

12 dl maitoa tai vettä
2 dl tattarisuurimoita
suolaa

Voitele uunivuoka ja mittaa aineet vuokaan, sekoita välillä.
Kypsennä uunissa 150 C:ssa n. 2 tuntia. 

TATTARIAAMUPUURO

½ l vettä
2 dl tattarihiutaleita
suolaa

Sekoita hiutaleet kiehuvan veteen. 
Sammuta levy, mutta jatka sekoittamista kunnes puuro ei enää kuohahtele.
Peitä kannella ja anna hautua n. 5 min.