PUUROT

TATTARIVISPIPUURO

1,5 l vettä
2,5 dl puolukkasurvosta
2,5 dl Keskisen myllyn tattarirouhetta
2 dl sokeria

Lisää marjasurvos sekä tattarirouhe kiehuvaan veteen. 
Keitä n. 15 min välillä sekoittaen ja mausta sokerilla. 
Puuro on löysää, mutta sakenee jäähtyessään. 
Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.


TATTARISUKLAAPUURO

1 l vettä
2-2,5 dl tattarijauhoja
1 dl (vajaa) sokeria
3-5 rkl aitoa kaakaota (maun mukaan)
1 tl vaniliinisokeria
ripaus suolaa

Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään ja siivilöi kaakao joukkoon.
Kun vesi kiehuu, kaada jauhoseos ohuena nauhana veteen vispilällä hyvin vatkaten. Näin vältät jauhojen paakkuuntumisen.
Anna puuron kiehua pienellä lämmöllä vartin verran.
Sokerin määrää voit lisätä makusi mukaan, samoin kuin kuumaa vettä, jos haluat puurosta ohuempaa.
Kun puuro on valmista ja hieman jäähtynyttä, niin vispaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.

TATTARIPUURO TATTARIJAUHOISTA

1 litra vettä
2-2,5 dl tattarijauhoja
suolaa

Keitä vesi kiehuvaksi. 
Lisää veteen jauhot vispilän kanssa ohuena nauhana paakkuuntumisen estämiseksi. 
Anna pulpahdella miedolla lämmöllä n. 15-20 minuuttia tasaisella lastalla 
välillä pohjia myöten sekoittaen, ja puuro on valmista nautittavaksi. 
Voit lisätä joukkoon marjoja, jos haluat erilaista makua puuroon.


TATTARIUUNIPUURO

12 dl maitoa tai vettä
2 dl tattarisuurimoita
suolaa

Voitele uunivuoka ja mittaa aineet vuokaan, sekoita välillä.
Kypsennä uunissa 150 C:ssa n. 2 tuntia. 

TATTARIAAMUPUURO

½ l vettä
2 dl tattarihiutaleita
suolaa

Sekoita hiutaleet kiehuvan veteen. 
Sammuta levy, mutta jatka sekoittamista kunnes puuro ei enää kuohahtele.
Peitä kannella ja anna hautua n. 5 min.